duchenne heroes

Home / duchenne heroes

DH_logo

Team Stanmen fietst jaarlijks de Duchenne Heroes mountainbike tocht. Deze extreme duurtocht is in tien jaar uitgegroeid tot een begrip onder de meerdaagse mountainbiketochten. In zeven dagen leggen we 700 kilometer af. Het grootste deel van de route is offroad en in totaal worden er ruim 12.000 hoogtemeters gemaakt. Samen met circa 300 andere bikers rijden we door vier landen. Op zondag 8 september 2019 vertrekken we vanuit de Haulme in Frankrijk en zeven dagen later arriveren we via Luxemburg, Belgie en Duitsland in Nederland. Daar wacht een fantastisch emotioneel onthaal: bij de finish staan altijd veel bezoekers, waaronder ook veel Duchenne­ gezinnen.

 

 

groepsfotoDH2016

Groepsfoto 2016

Duchenne Heroes is boven alles de belangrijkste financier van Duchenne Parent Project. Samen willen we Duchenne spierdystrofie de wereld uittrappen. In de afgelopen 10 edities zijn er grenzen verlegd. Er wordt verder gefietst en er wordt meer geld op gehaald dan verwacht.

 

De afgelopen 11 edities is er bijna 10,5 miljoen euro opgehaald. Ruim 8 miljoen euro hiervan is geschonken aan Duchenne Parent Project. Hopelijk staan we in 2017 weer met 400 deelnemers aan de start en gaan we de grens van 12 miljoen euro passeren.