duchenne heroes

Home / duchenne heroes

DH_logo

Team Stanmen fietst, sinds 2014, jaarlijks de Duchenne Heroes mountainbike tocht. Deze extreme duurtocht is in tien jaar uitgegroeid tot een begrip onder de meerdaagse mountainbiketochten. In zeven dagen leggen we 700 kilometer af. Het grootste deel van de route is offroad en in totaal worden er ruim 14.000 hoogtemeters gemaakt. Samen met circa 300 andere bikers rijden we door vier landen. Op zondag 10 september 2023 vertrekken we vanuit de Franse Vogezen en zeven dagen later arriveren we via Luxemburg, België en Duitsland in Nederland. De finish is op het drielandenpunt in Vaals. Daar wacht een fantastisch emotioneel onthaal: bij de finish staan altijd veel bezoekers, waaronder ook veel Duchenne­ gezinnen.

 

 

groep_dh18

Groepsfoto 2018

Duchenne Heroes is boven alles de belangrijkste financier van Duchenne Parent Project. Samen willen we Duchenne spierdystrofie de wereld uittrappen. In de afgelopen 15 edities zijn er grenzen verlegd. Er wordt verder gefietst en er wordt meer geld op gehaald dan verwacht.

 

De afgelopen 16 edities is er ruim 16 miljoen euro opgehaald. Bijna 13 miljoen euro hiervan is geschonken aan Duchenne Parent Project. Hopelijk staan we in 2023 weer met 400 deelnemers aan de start en gaan we de grens van 17 miljoen euro passeren.