Stanmen bier

Home / Stanmen bier

De Burgemeester van Wageningen, Geert van Rumund, heeft zondag 26 november om 16.00 uur in Café de Vlaamsche Reus de eerste flessen Stanmen Blond en Stanmen Strong aangeschaft. Hiermee is de aftrap gegeven van de verkoop van het Stanmen bier.

 

brouw_proces

Het tripel brouw proces

In de afgelopen periode zijn er twee bieren ontwikkeld om geld op te halen voor onderzoek naar de progressieve spierziekte Duchenne, Stanmen Strong Tripel en Stanmen Blond. De tripel is gebrouwen op een zeer kleine schaal. Het is een initiatief van de eigenaren van Café De Vlaamsche Reus, Carel Oomes en Conny Indemans samen met Wilbert de Louw van Foodcase. Het bier is door hen, samen met de Stanmen, gebrouwen in het Gulpener Brouwlokaal. Dat wil zeggen dat ze de receptuur zelf hebben ontwikkeld de hop zelf hebben geplukt en uiteindelijk het bier ook echt feitenlijk zelf hebben gebrouwen, een collectors item! De volledige opbrengst van deze 75cl flessen gaan naar Wageningen voor Duchenne. Deze aromatische tripel met 8,5% alcohol is uitsluitend verkrijgbaar via Wageningen voor Duchenne.

 

StanmenBlond_Ru_Ro

Robert en Ruben achter de toog

Als vervolg op dit tripel bier heeft De Vlaamsche Reus besloten het initiatief uit te breiden. Er is op grotere schaal een blond bier gebrouwen bij de Scheldebrouwerij in Meer, België. Dit bier met 6,8% alcohol is verkrijgbaar bij een groot deel van de Wageningse horeca, winkels, sport- en studentenwereld. Het bier wordt verkocht zowel op vat (20 l) als op fles (0,75 l). Van elk vat en fles gaat een bijdrage naar Wageningen voor Duchenne.

 

 

 

 

 

Bestelinformatie:

Blond fles 75cl à €7,95

Tripel fles 75cl à €12,50

Wil je flessen bestellen dan kan dit door een mail te sturen naar:

info@wageningenvoorduchenne.nl

In principe gaat het om afhalen maar, afhankelijk van hoeveelheid en locatie, kunnen we bezorgen.

 

Verkooppunten:
Café Loburg, Café Rad van Wageningen, Diels Restobar, Columbuskoffie, Heroes of Taste, Brownies&downieS Wageningen, Heeren van de Wijn, Robuust, Colors World Food, Wijnhandel Woudenberg cvv Redichem, AID KSV St. Franciscus, in het Orion gebouw van Wageningen University & Research, Sportcentrum de Bongerd, Café de Zaaier, Heerlijk Hageland (België) Het Gemeentehuis van Rillaar (België) voetbalvereniging SNA Keiberg (België) en last but zeker not least: De Vlaamsche Reus

 

Wil je het bier ook gaan verkopen in je winkel of horeca onderneming? Het bier is de bestellen bij Woudenberg Drankenhandel. Wil je meer informatie ontvangen neem dan contact met ons op via bovenstaand email adres.