Onno Wennekes

Home / het team / Onno Wennekes
Onno "de spijker" Wennekes

Onno “de spijker” Wennekes

Onno Wennekes kocht in 1989 op 15 jarige leeftijd zijn eerste racefiets, aangestoken door de plaatselijke tourpoule en de liefde was geboren. Zijn postuur, bijnaam de spijker en gegeven dat duim en middelvinger om de enkel passen, maakt dat we hier te maken hebben met een klimmer. In 2004 is Onno dan ook gestart met fietsen in de Alpen. De koorts was aangewakkerd en jaarlijkse tripjes naar de Vogezen, Ardennen, Alpen, Dolomieten en Pyreneeën volgde. Hoogtepunten zijn de Marmotte, Ventoux van alle kanten, LBL en AGR.
Sinds 2008 werd ook de mountainbike toegevoegd voor de wintermaanden. De laatste jaren is Onno veel te vinden op alle prachtige routes van de Utrechtse Heuvelrug in de omgeving op de mountainbike met als hoogtepunt de Grand Tour Utrechtse Heuvelrug (175km) samen met Frank.

 

Onno heeft Robert en Ruben leren kennen via Pim en Frank, fietsmaten van de Brinkies (allen dochters op de Brinkschool). Hun verhalen hebben hem ook geënthousiasmeerd aan te haken bij dit fantastische evenement voor dit belangrijke doel. Als initiator van de ABT-fietsdag en zijn vele fietsende contacten hoopt Onno een mooie steen bij te kunnen dragen aan team Stanmen.

 

Woonplaats: Wageningensponsor mij
Geboortedatum: 16 april 1975
Nationaliteit: Nederlandse
Beroep: Bouwtechnisch Projectleider/ontwerpcoördinator
Hobby’s: Fietsen en coachen bij de kinderen
Fietst sinds: Racefiets 1989, MTB 2008
Beste prestatie: Marmotte(2x), LBL(2018) GTUHR(2018), Amstel Gold Race(2020), GTUHR(2021), DH (21, 22 & 23)
Bijzonder: ja heel bijzonder

 

<< Frank Moorkamp  ||  Dick Bernhard >>