Dick Bernhard

Home / het team / Dick Bernhard
Knarf Moorkop

Dick = no Dick

Dick is ooit bij hetzelfde bedrijfsuitje als Frank gegrepen door de MTB bug. Dat vertaalde zich jarenlang in alleen een wekelijks rondje op zondagochtend (vaak wat katerig) op een tot mountainbike omgedoopte toerfiets. Erg serieus was het toen nog niet onder het motto “een helm is voor mietjes!”. Door de jaren heen is hij meer gaan fietsen en een klein beetje wijzer geworden. Gaandeweg werd het fietsmatennetwerk uitgebreid en werd er meer gefietst én uiteraard meer besteed aan goeie spullen (zoals een helm).
Toen in 2011 “De Raggenduh Mannuh” ontstond bij hun eerste mountainbikeweekend in de Eiffel was een traditie geboren: jaarlijks minstens één weekendje weg om te fietsen met de mannen. En oké, misschien een biertje drinken ’s avonds. Gaandeweg werden die weekendjes opgerekt tot bijvoorbeeld een week in Schotland voor een coast to coast of een paar dagen biken op Cyprus.

 

Toen Stanmen Frank, Pim en Onno vorig jaar voor het eerst meededen aan DH en Dick daarna de epische verhalen moest aanhoren was hij toch een beetje jaloers. Er was daarna niet veel voor nodig om hem over te halen de volgende editie ook mee te doen. Hij kwam bij de kennismaking in De Vlaamsche Reus gelukkig nét door de ballotagecommissie.

 

Dick doet z’n best genoeg te trainen maar duikt voor de zekerheid altijd in de rol van underdog, zodat zijn prestaties daarna alleen maar kunnen meevallen. Hij woont samen met zijn liefde Myra in het altijd bruisende Ede.

 

Woonplaats: Edesponsor mij
Geboorteplaats: Amsterdam
Geboortedatum: 15 September 1966
Nationaliteit: Nederlandse
Beroep: Freelance IT Consultant
Hobby’s: Concerten en festivals, uit eten, poolbiljart en fietsen
Fietst sinds: Mensenheugenis
Beste prestatie: Schotland Coast-to Coast, Koning van de Veluwe, DH22 & DH23
Bijzonder: is eigenlijk een beetje een angsthaas

 

<< Onno Wennekes  ||  Fons van Middendorp >>