Masja Nierop Groot

Home / het team / Masja Nierop Groot
masja_actie2

Masja, miss wet shirt

Masja Nierop Groot is de moeder van grote Stan en getrouwd met Robert. Samen hebben ze naast Stan nog twee dochters, Sanne en Noëlle, In 2014 heeft ze Robert aangemoedigd bij zijn eerste deelname. Vervolgens is ze in 2015 meegegaan als vrijwilliger bij het Help de Held team. Ze werd al gewaarschuwd door de Stanmen leden: als je deze week van dichtbij gaat meemaken dan wil je volgend jaar zelf ook fietsen. En inderdaad na een week lang de heroes te hebben mogen uitzwaaien bij de start en binnenhalen aan de finish was haar lot bezegeld. Duchenne Heroes 2016 is weer een vrouwelijke biker rijker! Een jaar werd er keihard getraind om eindelijk in september zenuwachtig aan de start te verschijnen. Die zenuwen waren nergens voor nodig want Masja heeft DH 2016 glansrijk uitgereden. In 2018 heeft ze de weekend editie van 2 dagen samen met haar dochter, de zus van Stan, Noëlle de Jong gereden

 

In 2019 gaat ze weer samen met Noëlle rijden dit keer de driedaages Endurance variant. Super bijzonder om samen met haar dochter en zus van Stan aan de start te mogen verschijnen!

 

De achterliggende motivatie is natuurlijk duidelijk. Als moeder van een kind met Duchenne is het vanzelfsprekend dat ze zich inzet om fondsen te werven. De ontwikkelingen zijn veelbelovend maar het blijft een race tegen de klok.

 

 

Woonplaats: Wageningen
Geboortedatum: 15 november 1971
Nationaliteit: Nederlandersponsor mij
Beroep: Wetenschappelijk Projectleider
Hobby’s: Mountainbiken, Koken, Spinning, Pilates en Hond Mila
Fietst sinds: December 2014
Beste prestaties: Duchenne Heroes 2016 en 2018
Bijzonder: Vader, moeder en zus verschijnen in 2019 aan de start

 

 

<< Robert de Jong  ||  Noëlle de Jong >>